top of page

City Records član nezavisnog udruženja diskografa RUNDANaša diskografska kuća City Records postala je član regionalnog udruženja nezavisnih diskografa RUNDA.RUNDA je punopravni član IMPALE (Evropske asocijacije nezavisnih izdavača) i uveliko blisko sarađuje sa svojim kolegama sa evropskog kontinenta.

foto screenshot: runda.online/sr


Neki od članova IMPALE i ljudi velikog ugleda u industriji, kao što su Kees van Weijen (STOMP, NL), Csaba Nasz (HAIL, HU), Jonas Sjöström (Playground Music Scandinavia) i Didier Gosset (IMPALA), članovi su savetodatnog odbora RUNDE.


RUNDA odnosno Regionalno udruženje nezavisnih diskografa – je prva regionalna asocijacija nezavisnih izdavača na Balkanu, čiju su članovi izdavači iz cele bivše Jugoslavije. Sa sedištem u Zagrebu, ova asocijacija je prva ove vrste u Evropi kao trans-nacionalna odnosno regionalna organizacija, a predvode je lokalni izdavači kao što su City Records Srbija, Menart (Hrvatska), Moonlee Records (Slovenija), Kontra (Srbija), Dancing Bear Records (Hrvatska), IDJ (Srbija), NIKA (Slovenija), Ammonite Records (Srbija) i Dallas Records (Hrvatska).


RUNDA je volonterska strukovna organizacija koja zastupa interese nezavisnih izdavača na Balkanu sa ciljem da se pozabavi brojnim gorućim problemima u muzičkoj industriji kako na nivou regiona tako i na nivou pojedinačnih zemalja članica. RUNDA je punopravni član IMPALE, Evropske asocijacije nezavisnih izdavača, i uveliko blisko sarađuje sa svojim kolegama sa evropskog kontinenta.

bottom of page