top of page

Poslednji pozdrav Marini Tucaković


Preminula kraljica tekstova pop folk muzike

Foto: Pink.rs/Screenshot


Marina Tucaković, najpoznatiji srpski tekstopisac, preminula je posle duže borbe sa teškom bolešću. Veliki broj njenih hitova otpevali su eksluzivci “City Records”-a.


Posle dugotrajne borbe sa kancerom i nakon teškog gušenja, Marina Tucaković primljena je u jednu privatnu bolnicu u utorak, a kada je utvrđeno da je pozitivna na kovid-19 prebačena je u bolnicu „Dragiša Mišović“. Sarađivala sa najvećim imenima pop i folk scene.

Nakon teškog gušenja, Marina Tucaković primljena je u jednu privatnu bolnicu u utorak, a kada je utvrđeno da je pozitivna na kovid-19 prebačena je u bolnicu „Dragiša Mišović“.

Njeno stanje se dodatno pogoršalo, pa su lekari morali da je prikače na respirator. Bolovala je od raka dojke, od kojeg se dugo lečila.


Marina Tucaković rođena je u Beogradu 1953. godine. Uprkos tome što je završila Ekonomski fakultet, još kao tinejdžerka je počela da piše pesme.


Karijeru je započela pišući pesme za grupu Zana, a jedan od prvih hitova bila je numera „Dodirni mi kolena“. Od tada je sarađivala sa velikim brojem najpoznatijih izvođača sa ovih prostora, poput Olivera Mandića, Zane, Zdravka Čolića, Lepe Brene, Džeja Ramadanovskog, Tošeta Proeskog, Svetlane Cene Ražnatović, Željka Samardžića, Željka Joksimovića, Dragane Mirković, Jelene Karleuše i mnogih drugih.


Autorka je i brojnih pesama za predstavnike Srbije na Pesmi Evrovizije – „Nije ljubav stvar“, kojom je Željko Joksimović predstavljao Srbiju 2012. godine, kao i „Ljubav je svuda“ za Moje 3 za Eurosong 2013. godine.

Napisala je i sve tri numere za festival „3 pa 1“, na kojem je odabran kandidat za Pesmu Evrovizije 2010. godine.

Comments


bottom of page