top of page

Novi singl Hari Mata Harija


Publika bosanskohercegovačkog benda “Hari Mata Hari” ima priliku napokon da uživa u novoj muzičkoj čaroliji koja je proizašla iz njihve radionice.

Za pesmu “Ja sam sam što nemam tebe” muziku, aranžman i produkciju, potpisuje Hari Varešanović, dok su stihovi iz pera Armina Šakovića.

Cijelu priču pop balade “Ja sam sam što nemam tebe” vjerno prati i video kroz jednostavnost boja, crno bijelih tonova, kao i nenametljivi plesni elementi. Takav spoj i sinhronizacija slike i zvuka daje sjajan epilog kompletnom djelu.

Naime, Hari Varešanović nedavno je proslavio svoj šezdeseti rođendan, pa je numera “Ja sam sam što nemam tebe” ujedno i svojevrstan poklon vernim slušaocima, što u suštini i sam potvrđuje.


“Nakon protekle stresne i teške godine za sve nas, svi se nadamo boljim i mnogo lepšim danima. Dobio sam inspiraciju da napravim, jednu bajkovitu pesmu i ulepšam svaki novi dan koji je pred nama”, rekao je Hari.

Riječ je o pop baladi prožetoj dubokim emocijama koje govore o izgubljenoj ljubavi. Kompletan singl zrači izuzetnom jednostavnošću koja dočarava emotivnu bajku muzike i teksta, do samog vizuelnog djela gdje su iskorišćene sve boje u samo dve nijanse, crnoj i beloj.


Iako je ovo po mnogima prepoznatljiv Harijev stil, u njoj postoji posebnost koju kao muzičar ostavlja u gotovo svim svojim baladama, od muzike do prepoznatljivog vokala. Neke od njih koje to i potvrđuju svojom dugovječnošću su “Baš ti lijepo stoje suze”, “Strah me da te volim”, “Lejla” i mnoge druge.

Sa spomenutom pesmom “Lejla”, Hari je izabran kao predstavnik Bosne i Hercegovine na Evroviziji, te je njome osvojio visoko treće mjesto, što je do sad najbolji plasman jedne bosanskohercegovačke pjesme na toj manifestaciji. Velikim delom za sve ovo zaslužno je ‘nasljeđe’, pa podsetimo da je ljubav prema muzici Hariju usadio deda koji je u svoje vrijeme bio violinista i poznati izvođač sevdalinki. Stoga ne čudi činjenica da je Hari već kao dečak pokazivao obećavajući talent i svoj prvi nastup ostvario pre nego što je krenuo u školu.


bottom of page