top of page

Napustio nas Sanja Ilić


Jedan od eksluzivaca City Records Sanja Ilić je preminuo od posledica virusa korona u svojoj 70. godini.

Ilić je rođen u Beogradu 27. marta 1951. godine, a osim toga što je bio uspešan kompozitor, po obrazovanju je bio arhitekta.


Potiče iz muzičke porodice. Njegov otac je kompozitor Miodrag Ilić Beli, a brat takođe kompozitor, Dragan Ilić, koji svira u Generaciji 5. Jedan od pradeda mu je bio akademik Jovan Žujović, a drugi solunac i poslanik Aleksa Žujović.


Bio je oženjen Zlatom Petković, koja je bila jugoslovenska legenda. Zlata je bila proslavljena glumica, a svojevremeno je bila i Mis Jugoslavije.


Kao mladić je nastupao u grupi „Vragolani“, a zatim u grupi „San“. Njegova pesma „Halo, halo“ u izvođenju grupe „Aske“ predstavljala je Jugoslaviju na takmičenju za pesmu Evrovizije 1982. godine, a na istom takmičenju se pojavio i 2018. kada je sa grupom ,,Balkanika" predstavljao Srbiju uz numeru ,,Nova deca". Grupu „Balkanika“ osnovao je 1998. godine, sa kojom organizuje i prvi koncert u junu 2000. godine, a kasnije nastupaju i širom sveta.


Jedan od njegovih najuspešnijih hitova koje je napisao je ,,Princeza", a numeru su izveli Dado Topić i Slađana Milošević.
Comments


bottom of page