top of page

DINO MERLIN radio u fabrici, pa postao ZVEZDA


Pevač Dino Merlin danas je najpriznatiji bosanskohercegovačkih kantautora i jedna od najvećih muzičkih zvezda na prostorima bivše Jugoslavije, ali nije oduvek bilo tako i put do uspeha nije bio lak.


Nije imao podršku roditelja i okoline u nameri da se bavi pisanjem, komponovanjem i pevanjem, tako da je za njega snimanje prve ploče bio san o kojem je dugo maštao.

Radio je teške fizičke poslove gde god je trebalo, a u fabrici ležajeva "Vogošća", gde se sklapao legendarni "Golf 1", radio je treću smenu.


Zahvaljujući svojoj upornosti i trudu, uspeo je da sakupi nešto novca za snimanje pesama, ukupno pet. Međutim, to nije bilo dovoljno za ceo album, a i diskografska kuća u njemu nije videla potencijal, pa je saradnja propala.


Tada se našao pred ponorom, mislio je da je sve izgubljeno i bio je na korak da odustane od svog cilja. Sve dok ga jednom prilikom u studiju u Skenderiji nije čuo producent Murafid Brkić, suprug Hanke Paldum.


Oduševljen njegovim talentom, odmah ga je pozvao u svoju kuću, rekao Hanki da im donese rakiju i Dinu saopštio da će njegov prvi CD štampati u tiražu od 50.000 primeraka. Jednom prilikom Merlin je govorio o tome, ali nije znao odgovor na pitanje šta bi bilo da nije sreo Murafida te sudbonosne noći.


- Ko zna... Možda bih nastavio da radim u fabrici ležajeva "Vogošća". Sigurno ne bih, budući da je reč o još jednoj u nizu fabrika uništenih nemarom vlasti i države. Ne razmišljam previše o tome, ali ne zato što je moj život pre muzike period koji želim da zaboravim. I u mom, kao i u vašem životu, postoje trenuci koji su manje dragi, za koje bismo voleli da je naše životno iskustvo siromašnije, ali ne bih ih menjao ili zaboravio, jer svaki taj tren učinio me je onakvim kakav sam danas, rekao je proslavljeni pevaOpmerkingen


bottom of page