top of page

Novi spot "Noćas me traže" benda "Đura i mornari"

Đura Mornar: Sviraćemo još dugo


Ovih dana "Djura i mornari" snimili su spot za pesmu "Noćas me traže"u režiji Baneta Antovića. To je drugi spot sa njihovog aktuelnog albuma "More".


Noćas me traže carske straže, noćas telo kaže da mu je s tobom draže, jer da srce laže, ne bi nas bilo tu“, reči su devete po redu pesme koja se nalazi na nedavno izdatom albumu benda „Đura i mornari“. Predivni zvuci balade i ljubavni stihovi...


„Noćas me drže tvoje ruže, noćas one služe, da bol mi prođe brže, da budem s tobom duže, da budem s tobom tu“ i dobro poznat glas Vladimira Đurića Mornara.


- Upravo za ovu pesmu završen je i prvi spot koji će uskoro da ugleda svetla muzičke pozornice. Ranije je urađen spot za pesmu Beogradski pobednik“ koja je neka vrsta bonusa na novom albumu - kaže frontmen grupe Vladimir Đurić koji najavaljuje njegovu promociju u septembru.


Vredelo je čekati više od tri godine


Na albumu „More“ članovi grupe „Đura i mornari“ radili su dugo, puno i polako. Čak tri i po godine u Studiju „Burda“ snimalo se sve po redu i kodeksu. Prvo bubnjevi, pa bas-gitara, onda harmonika, klavijature, te na kraju udaraljke i sve to začinjeno specijalnim efektima.


- Za svaku pesmu trebalo nam je bar desetak dana, a pošto ih ima deset to je baš trajalo. Sa druge strane, mogli smo da biramo termine odnosno vreme snimanja uz posao koji volimo i koji je lep tako da nismo taj dug vremenski period ni osetili. Pored toga, postavili smo pesme kao klasičan bend – bubanj, bas-gitara, udaraljke, klavijatura - onda se dobija čista baza, muzika je stabilna i laka za uživo izvođenje na koncertima.


Đura Mornar još otkriva da je u planu i jedan šou program u kojem će se naći šest pesama. Biće to kao kabare na moru ljubavi. Tako će pesme dobiti i vizuelnu podršku.


Letnji nastupi i muzika za serijale


Kada je reč o svirkama, za razliku od 2020. kada nije bilo nastupa i koncerata, ova godina je mnogo bolja.

- Svirali smo već u nekoliko gradova po Srbiji i baš je bilo super. Bilo smo u Požarevcu, Staroj Pazovi, planiramo Kovin, Vršac, u avgustu ćemo nastupati na Bir festu za šta se posebno i spremamo. Sviramo poslednji dan Bir festa. Verovatno će biti koncerata i u septembru. Mada se zbog korona virusa svašta toga izmenilo, pa se prati situacija pred svaki festival.

Sagovornik ističe i da Milan Burda i on imali sreće i da su i tokom prošle godine vredno radili. Reč je o muzici za dva dokumentarno-igrana serijala. Jedan je „Tajne službe Srbije“, drugi serijal je „Jovanka Broz i tajne službe“. Prvi je već upešno emitovan na RTS-u, a uskoro će publika na istoj televiziji moći da vidi i novi serijal posvećen ženi koja je obožavala i volela Tita.

- Veoma sam ponosan na tu muziku. Mislim da je to odlično urađen posao. Volim tu primenjenu muziku na filmovima i u serijama, jer umetnik da nešto od sebe potpuno drugačije od onoga što svi prepoznaju kao pesme i muziku „Đure i mornara“ koja je lepa, vesela, mediteranska.

Kao novinu Vladimir Đurić Đura napominje i to da će u budućnosti mnogo više promovisati balade kojih ima sada mnogo.


Doživeti stotu


Inače, Đura Mornar je preležao prošle godine koronu, u međuvremenu se vakcinisao i spreman je za nove pobede.


- Moj plan je da sa „Mornarima“ radim do neke moje devedeset pete godine, a posle toga verovatno i do sto dvadesete. Po novim proračunima uz nova tehnička pomagala, primenu pravilne ishrane, uzimanje suplemenata, dakle ako održavamo ravnotežu organizma i brinemo o zdravlju, onda bez problema možemo živeti do stote godine. Često pominjem film „Buena Vista Social Club“ i Kubance, koji su svetsku slavu stekli kao starci u poznim, osamdesetim i devedesetim, a zvuče kao da im je dvadeset godina. Kod muzike je sjajno to da teško zastareva.

Zato „Idemo dalje...uz „More“, poruka je našeg svestranog umetnika


Vesna Zdravkovic

Comentarios


bottom of page